Ohjelmistorobotiikka & automaatio

Ohjelmistorobotiikka

Ohjelmistorobotiikka, RPA, automaatio, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ohjelmistojen kehittyessä toimintoja on pystytty automatisoimaan yhä enemmän, mutta siltikin ns. manuaalista työtä tehdään yrityksissä erittäin paljon.

Botlabs toteuttaa RPA ratkaisut palveluna omalla alustallaan. Käytämme varmatoimisia ja hyväksi havaittuja open source -teknologioita kuten Python ja Robot Framework. Toteutamme sekä rajapintojen kautta toteutettavia automaatioita, että käyttölyyttymän kautta tapahtuvaa automatisointia.

Tylsät ja puuduttavat rutiinityöt kuten tietojen siirto ohjelmistojen välillä, erilaisten raporttien koostaminen ja tietojen oikeellisuuden tarkastaminen voidaan antaa robotin hoidettavaksi ja samalla ihmisten aika vapautuu näppäimistöjen parista mielekkäämpien ja arvokkaampien työtehtävien hoitamiseen.

Ohjelmistorobotiikan hyödyt

Virheettömyys

Robotti työskentelee aina ohjeistuksen mukaisesti. Se ei myöskään yritä ratkaista ongelmia, joihin se ei kykene, vaan siirtää ongelmanratkaisun tarvittaessa ihmiselle.

Täsmällisyys

Ohjelmistorobotti ei pidä lomia ja voi työskennellä 24/7 ilman taukoja. Asiakkaille voidaan tarjota robotin kautta palvelua myös ihmisten ollessa vapaalla.

Parempi asiakaskokemus

Kun rutiininomaiset tehtävät kuten tarkastukset ja tietojen haku onnistuu automaation avulla, voidaan asiakasta palvella nopeammin. Ohjelmistorobotti voidaan valjastaa myös tarjoamaan asiakkaille palveluita, joita ei ole ollut kannattava muuten toteuttaa.

Tuottavuus

Ohjelmistorobotin avulla voidaan saavuttaa huomattavia säästöjä, kun ihmisten arvokasta työaikaa ei kuluteta tylsien rutiinitoimenpiteiden hoitamiseen. Robotin vapauttama aika voidaan käyttää oikeasti lisäarvoa tuottaviin toimintoihin. Lue lisää ohjelmistorobotiikan hinnoittelusta.

Miten projekti etenee?

1. Alkukartoitus

Käymme läpi yrityksenne prosessit ja etsimme potentiaaliset käyttökohteet ohjelmistorobotiikalle. Kokenut tiimimme auttaa tarpeiden määrittelyssä.

2. Robotin rakentaminen

Rakennamme ohjelmistorobotiikan botin valmiiksi 1–3 viikossa. Tarkempi aikataulu selviää jo alkukartoituksen aikana.

3. Robotin testaus

Kun ohjelmistorobotti hoitaa prosessin ensimmäistä kertaa, tarkastetaan että se toimii halutulla tavalla ja tehdään tarvittaessa muutoksia, korjauksia tai kehitystä.

4. Käyttö ja ylläpito

Ohjelmistorobotti työskentelee sille määritellyin työajoin ja tehtävin. Vastaamme botin ylläpidosta ja teemme tarvittaessa muutoksia sen toimintoihin.

Käyttökohteet

Ohjelmistorobotti voidaan opettaa käyttämään lähes mitä tahansa ohjelmistoa eikä sen käyttö vaadi muutoksia tai asennuksia yrityksen käyttämään ohjelmistoon. Mikäli prosessi on sellainen, johon voidaan tehdä selkeä ohje niin että esimerkiksi vasta taloon tullut työntekijä selviytyisi tehtävästä, voidaan prosessi luultavasti automatisoida hyvin tehokkaasti. Manuaalista työtä voi olla esim. erilaisten ohjelmistojen välillä datan siirtäminen, erilaisten raporttien laatiminen, erilaisten tietokantojen ”sanitointi” eli tietojen oikeellisuuden tarkastaminen jne. Tehtäviä on monenlaisia ja lähes kaikkiin näihin voidaan valjastaa digitaalinen työntekijä eli robotti tekemään tylsät ja puuduttavat rutiinit automaattisesti

Asiakaspalvelu
Laskujen käsittely
Palkanlaskenta
Varastonhallinta
Raporttien koostaminen
Tietokantojen sanitointi
Sähköpostien käsittely
Kilpailijaseuranta
Tietojen siirtäminen
Tunnusten käsittely

Mitä on ohjelmistorobotiikka?

Ohjelmistorobotiikan pikaopas pyrkii mahdollisimman selkeästi kertomaan mitä ohjelmistorobotiikka on, mihin sitä voidaan hyödyntää ja mitä huomioida tarkastellessa mahdollisia käyttökohteita.

Lataa ilmainen opas

Blogi

Ajankohtaisia kirjoituksia ohjelmistorobotiikasta

Kiinnostuitko palveluistamme?

Soita meille tai lähetä viestiä, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!

Pyydä tarjous Soita +358 4449 18309