Ohjelmistorobotin käyttöönotto – näin se toimii

Ohjelmistorobotin käyttöönotto

Botlabsin ohjelmistorobotti on joustava kaveri; sen sijoitus voidaan sopia asiakkaan tarpeiden mukaisesti esimerkiksi pilveen tai asiakkaan sisäverkkoon. Sieltä se ottaa yhteyden haluttuina aikaväleinä haluttuihin sijainteihin, hakee ja käsittelee tietoa ja lopulta toimittaa sen toivottuun kohteeseen. Tieto voidaan kerätä mistä päin nettiä tai sisäverkkoa tahansa, esimerkiksi julkiselta nettisivustolta tai asiakkaan sisäiseltä verkkolevyltä tai tietojärjestelmästä. Toimitusosoite voi olla verkkolevy, sähköpostiosoite tai melkein mikä vain sähköinen tallennus- tai lähetysmuoto.

Kätevin robotin sijoituspaikka on Botlabsin oma, Amazonin monipuoliseen AWS-palveluun pohjautuva, pilvi-infra. Sieltä käsin se ottaa yhteyksiä tarpeen mukaan joko netin ylitse tai VPN-yhteyden avulla suorittaakseen sille annettuja tehtäviä. Näin voimme myös helposti valvoa robotin suorituksia valvontajärjestelmämme avulla ja puuttua vikatiloihin nopeasti. Robotti voidaan tarvittaessa sijoittaa asiakkaankin tiloihin, esimerkiksi palvelimelle tai käyttäjän koneelle. Näin voidaan toimia, mikäli VPN-yhteys ei takaa riittävää pääsyä robotin tarvitsemiin resursseihin.

Robotti voidaan ajastaa käynnistymään tarpeen mukaan, esimerkiksi kerran päivässä tai kuussa, tai sille voidaan luoda erilaisia ”triggereitä” joilla asiakas voi liipaista robotin käyntiin vain tarvittaessa. Tällainen voi olla esimerkiksi nettisivusto, jolla robotille voidaan antaa jokin ajoon liittyvä haluttu syöte, tai sähköposti tiettyyn osoitteeseen.

Robotin tietoturva

Robotin tietoturvaa vaativat tiedot eli salaisuudet, kuten kirjautumistunnukset, säilytetään Botlabsin suojatussa sähköisessä kassakaapissa, Vaultissa, josta botti ne vain tarvittaessa hakee käyttäen salattua yhteyttä. Asiakas voi syöttää salaisuudet itse nettikäyttöliittymää käyttäen, jolloin ne tallennetaan Vaultiin kryptattuna. Näin edes Botlabsin työntekijöiden ei tarvitse käsitellä arkaluontoisia tunnuksia, vaan ne säilyvät vain asiakkaan tiedossa, ja robotti vain käyttää niitä tarvitessaan.

Robotin muihinkaan tietoihin, kuten lähdekoodiin tai sen keräämään dataan, ei ole missään vaiheessa pääsyä ilman aihetta, sillä robotit ja data säilytetään Botlabsin pilven virtuaalisessa sisäverkossa, jonne pääsy mahdollistetaan vain ohjelmistokehittäjillemme turvallisia kanavia pitkin, ja jonne ulkoverkosta eksyminen on muutoin mahdotonta.

Ympäristömme tarjoaa monipuolisia, joustavia ja hinnaltaan edullisia ratkaisuja monenlaisiin tilanteisiin ja ongelmiin. Mikäli ohjelmistorobotti kuulostaa vähänkään oikealta sinulle, ota siis yhteyttä ja kerro kuvaus ongelmastasi niin selvitetään, löytyisikö ohjelmistorobotista ratkaisu!

Arttu Huotari – RPA Specialist

Kiinnostuitko palveluistamme?

Soita meille tai lähetä viestiä, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!

Pyydä tarjous Soita +358 4449 18309