BusinessOulu kokeilee Botlabsin robotiikkaa raportoinnissa

BusinessOulun työllisyyspalvelut on aloittanut kokeilun työllisyysraporttien automatisoimiseksi. Raporttien tuottamisessa hyödynnetään ohjelmistorobotiikkaa, jossa robotti kerää Kelan sekä työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) julkisesta työllisyysdatasta kuntakohtaiset avainluvut TEM:n työnvälitystilastojen julkistamispäivinä aina kuukauden loppupuolella.

Dynaamiset raportit päivittyvät automaattisesti ja ovat kaikkien vapaasti katseltavissa ouka.fi-sivustolla. Raportit ovat vuorovaikutteisia eli ne muuttuvat käyttäjän toimintojen mukaan. Esimerkiksi hiirtä liikuttamalla voi tarkastella eri ajankohtien lukuja ja klikkaamalla voi valita yksittäisiä tietojoukkoja tarkasteluun ja porautua syvemmälle raporttiin.

Työllisyysbotiksi nimetty robotti on kehitetty vuoden 2019 aikana yhteistyössä BusinessOulun, Oulun Digin ja Botlabs Oy:n kanssa. Keräyksestä huolehtii Botlabsin kehittämä ohjelmisto­robotti ja datan visualisointi on toteutettu Power BI -työkaluilla.

”Robotiikan avulla työllisyysluvut saadaan tuotettua nopeasti, virheettömästi ja kustannustehokkaasti. Näin meille jää enemmän aikaa analyysille ja palveluiden kehittämiselle”, kertoo hyödyistä BusinessOulun projektikoordinaattori Tommi Kurkela.

Kiinnostuitko palveluistamme?

Soita meille tai lähetä viestiä, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!

Pyydä tarjous Soita +358 4449 18309